• Register
Photo Photo Photo Photo Photo Photo Photo Photo Photo
Главная

Specialitatea clinicii

Boala şi consecinţele leziuni ale coloanei vertebrale:
- dureri de spate
- subluxations în regiunea cervicală
- scolioză
- osteocondroză
- spondilolisteză
- boală lui Şoerman - Mau
Deformare membrelor:
- picior strâmb
- picioare plate
- scurtare a membrelor, etc.
- dislocarea congenitale de şold
- hip displazie
- wryneck
Încălcări cronice de circulaţie cerebrală:
- nevrite
- distonie vasculare
Toate tipurile de chirurgie urgenţă::
- tratamentul fracturilor osoase
- tratamentul subluxations
- reabilitare tendoanelor
- articulaţiilor endoprotetice
- tratamentul bolilor şi leziuni articulaţiilor

Informaţii de contact

Centrul Ocrotirii Sanatăţuu Mamei şi Copilului, Centrul Naţional Ştiinţifico - Practic de Chirurgie Pediatrică "Natalia Gheorghiu", Clinica de Vertebrologie, Ortopedie şi Traumatologie.

MD 2062, Chişinău, Moldova
Burebista 93
Mob. tel.: 079755402
Email: nicosav@yandex.ru
Web: www.cvot.md

Înscrierile la consultaţie se desfăşoară prin telefon: (+373) 79755402


Înscrierea pentru consultaţie prin e-mail: niknik20086@rambler.ru.

Acum pe site

Avem 24 vizitatori online

Direcţiile principale ştiinţifico-practice de activitate a clinicii sunt:

- Tratamentul întregului spectru de patologii ale coloanei vertebrale ;
- Ortopedia nou-născuţilor : consult profilactic, depistarea timpurie şi terapia patologiei ortopedice la copiii de la 0 la 1 an;
- Manifestările neurologice ale traumatismelor la naştere: dureri de cap, ameţeli, pierderi de cunoştinţă, ticuri, patologia gâtului la copiii cu paralizie cerebrală şi epilepsie;
- Fracturi de oase ale membrelor, bazinului, coloanei vertebrale;
- Corectarea deformării cutiei toracice şi a membrelor, a scurtării membrelor, defectelor oaselor, pseudoarticulaţiilor, fracturilor vechi;
- Chirurgia plastică şi reconstructivă pediatrică, tratamentul sechelelor arsurilor adânci terapia ţesuturilor;
- Elaborarea metodelor tratamentului chirurgical conservativ şi miniinvaziv al copiilor cu patologie ortopedică;
- Patologia articulaţiilor mari, tumori benigne şi afecţiuni distrofice ale oaselor;
- Traumatismul pediatric şi preîntâmpinarea lui în condiţiile unui mare oraş.

 

Consultaţiile în clinică au loc zilnic, de la ora 7.30 până la ora 14.00. În caz de urgenţe, ca excepţie consultaţia poate avea loc la alte ore. Trimiterea la consultaţie de la medicul de la locul de reşedinţă nu se cere.

În funcţie de mobilitatea pacientului, există două tipuri de consultaţie: la clinică (dacă pacientul este în stare să se deplaseze); la distanţă (dacă starea bolnavului nu-i permite să vină la clinică).

Mult mai informative sunt consultaţiile la clinică, deoarece dau posibilitatea de a evalua pacientul mult mai detaliat.

Pentru o consultaţie eficientă, este de dorit (dar nu e obligatoriu) să aveţi cu Dvs. următoarele documente:

  • radiografia părţii traumatizate a corpului sau care Vă doare (dacă aveţi mai multe radiografii, le luaţi pe toate);
  • cartela de ambulatoriu;
  • toate exrtasele, concluziile consultaţiilor, rezultatele investigaţiilor speciale de care dispuneţi (chiar dacă nu sunt legate de motivul din care Vă adresaţi clinicii).

 

Tratamentul chirurgical al diformităţi spinării este folosind instrumentele dezvoltate în Clinica de Vertebrologie, Ortopedie si Traumatologie Pediatrică (certificate de brevete a Republicii Moldova). O atenţie deosebită în caz de patologie a coloanei vertebrale se acordă diagnosticării şi tratamentului sindromului algic, deformaţiilor. Algoritmul de diagnostic elaborat şi implementat, cu folosirea tehnologiilor moderne de investigare (radiografia, tomografia computerizată, rezonanţa magnetică nucleară, scintigrafia, termografia, USG, doppler etc.), asigură depistarea proceselor patologice specifice pentru fiecare dintre segmentele coloanei vertebrale (cervical, toracic, lombar). Tratamentul conservativ şi cel chirurgical se indică strict individual. Pentru tratamentul eficient al sindromului algic la pacienţii cu proces degenerativ-distrofic al coloanei vertebrale, în clinica noastră a fost elaborat şi se aplică cu succes deja de 20 de ani un complex de terapie conservativă. Terapia include: terapia manuală în combinare cu elemente de relaxare postizometrică, o metodă nouă de extensiune a tuturor segmentelor coloanei cu folosirea masei corporale proprii (salteaua „Detensor”), preparate antihomotoxice, blocade, terapia ţesuturilor („Amnioţen”).

 

Informaţie pentru profesionişti

Anunturi clasificate

Dragi colegi şi parteneri! Va oferim posibilitatea de a plasa pe site-ul nostru cu informaţii cu privire la medicamente si servicii care ar ajuta pacientii nostri te simti mai bine!
Vom fi bucuroşi să orice cooperare! Pentru addit. informaţii apel: (+ 373) 79755402.

Istorie clinicii

Clinica face parte din structura Centrului Naţional Ştiinţifico-Practic de Chirurgie Pediatrică „Natalia Gheorghiu” – principala instituţie din Moldova de coordonare a cercetărilor ştiinţifice, a activităţilor metodice şi curative în domeniile chirurgiei, ortopediei, traumatologiei şi vertebrologiei. Anual în clinică se tratează circa 1000 de pacienţi, se efectuează aproximativ 500 de operaţii, circa 6000 de persoane obţin consultaţii în secţia de diagnosticare a spitalului. Înlăturând defectele fizice congenitale şi dobândite, traumatologii şi ortopezii le dăruiesc, cu adevărat, pacienţilor a doua viaţă. Aceste rezultate trezesc interesul colegilor şi un sentiment de fericite la pacient şi rudele sale.

Actualmente în Clinica de vertebrologie, ortopedie şi traumatologie pediatrică activează doar specialişti de înaltă calificare: un profesor, un docent, 4 medici de categorie superioară. Este impresionantă activitatea de invenţie a instituţiei – în ultimii ani au fost obţinute 15 patente RM privind metodele de tratament conservativ, de intervenţii operatorii,precum şi instrumentarul operatoriu. Tehnologiile inovaţionale elaborate în clinică au fost menţionate cu medalii de aur la diverse expoziţii naţionale şi internaţionale.

Profesionalismul, aparatajul modern, metodele unice de tratament, diverse direcţii ale medicinei de restructurare, condiţiile confortabile şi atitudinea grijulie a personalului medical faţă de pacienţi – iată care sunt componentele activităţii fructuoase a Clinicii de vertebrologie, ortopedie şi traumatologie pediatrică.