• Register
Главная
Vertebrologie
PDF
Imprimare
Email
Scris de Administrator   
Marţi, 19 Ianuarie 2010 00:00

Tratamentul chirurgical al diformităţi spinării este folosind instrumentele dezvoltate în Clinica de Vertebrologie, Ortopedie si Traumatologie Pediatrică (certificate de brevete a Republicii Moldova). O atenţie deosebită în caz de patologie a coloanei vertebrale se acordă diagnosticării şi tratamentului sindromului algic, deformaţiilor. Algoritmul de diagnostic elaborat şi implementat, cu folosirea tehnologiilor moderne de investigare (radiografia, tomografia computerizată, rezonanţa magnetică nucleară, scintigrafia, termografia, USG, doppler etc.), asigură depistarea proceselor patologice specifice pentru fiecare dintre segmentele coloanei vertebrale (cervical, toracic, lombar). Tratamentul conservativ şi cel chirurgical se indică strict individual. Pentru tratamentul eficient al sindromului algic la pacienţii cu proces degenerativ-distrofic al coloanei vertebrale, în clinica noastră a fost elaborat şi se aplică cu succes deja de 20 de ani un complex de terapie conservativă. Terapia include: terapia manuală în combinare cu elemente de relaxare postizometrică, o metodă nouă de extensiune a tuturor segmentelor coloanei cu folosirea masei corporale proprii (salteaua „Detensor”), preparate antihomotoxice, blocade, terapia ţesuturilor („Amnioţen”).

Dereglările anatomice, trofice şi funcţionale din coloana vertebrală ce nu sunt tratate adecvat progresează odată cu creşterea copilului, duc la modificări structurale secundare ale elementelor coloanei, dereglând funcţiile motoriişi de sprijin. Concomitent apar diformităţi în coloana vertebrală, modificarea poziţiei bazinului, dezvoltarea osteocondrozei deformante, spondilozei, stenozei canalului vertebral la adolescenţi şi maturi, cu invalidizarea la o vârstă tânără.

Scolioza actualmente este cea mai frecventă maladie ortopedică. Conform rezultatelor studiilor, patoloa se întâlneşte la 3-5% din populaţia de copii. Tratamentul eficient al scoliozei este una dintre problemele stringente ale ortopediei pediatrice mondiale. Metodele terapeutice conservative (gimnastica curativă, înotul, masajul etc.) sunt puţin eficiente în caz de progresare a maladiei. De aceea este nevoie de corecţie chirurgicală a coloanei deformate din cauza insuficienţei cardiace şi respiratorii. Algoritmul de tratament conservativ şi operatoriu ne permite să stopăm progresarea scoliozei în 9 din 10 cazuri, iar dacă terapia a fost începută îndată după depistarea simptomatologiei bolii e posibilă corectarea coloanei deformate.

Rezultatul celor 35 de ani de dezvoltare a chirurgiei coloanei vertebrale constă în elaborarea noilor metode de intervenţie operatorie şi a construcţiilor originale de corecţie a diformităţilor congenitale şi dobândite ale coloanei (scoliotice, cifotice, posttraumatice, spondilolistezelor), patentate în RM şi distinse cu medalie de aur.

Conducătorul clinicii, profesorul Nicolae Şavga sr., are o experienţă bogată de utilizare a preparatului biologic autohton „AMNIOŢEN”, care are efecte antiinflamator, de resorbţie, reparator. Eficienţa preparatului a fost confirmată prin certificatul de autor al URSS.

În clinică a fost elaborată o metodă de tratament a defectelor oaselor tubulare, a urmărilor osteomielitei, chisturilor cutanate, articulaţiilor false cu ajutorul preparatului „Lit-Ar”. Injectarea lui în articulaţia falsă a medicamentului determină concreşterea aşchiilor osoase din regiunea defectului până la ţesut osos monolit, creşte capetele oaselor şi restabileşte rezistenţa ţesutului osos fără operaţie.

„Lit-Ar” este un implant universal semisintetic,biodegradabil de generaţie nouă, care reprezintă un sistem integru de fibre de colagen sau alginat şi creşterea pe ele, conform tehnologiei patentate, a cristalelor de hidroxoapatit.

Tel.: 079755402
E-mail:

Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza