• Register
Главная  //  Technologies  //  Terapie antihomotoxică în sindromul algic extravisceral

Contact information

Scientific Center of Mother and Child Health Care, National Scientifically Practical Center of Children's Surgery "Natalia Georgiu", Clinic of Children’s Vertebrology, Orthopedics and Traumatology.

MD 2062, Chisinau, Мoldova
Burebista 93
Mob. Tel.: 079755402
Email: nicosav@yandex.ru
Web: www.cvot.md

Record on consultation by phone: (+373) 79755402


Patients were given opportunity of preliminary record on consultation by e-mail niknik20086@rambler.ru

On-line

We have 17 guests online
Terapie antihomotoxică în sindromul algic extravisceral
PDF
Print
E-mail
Wednesday, 31 October 2012 16:31
There are no translations available.

Timp îndelungat se dovedeşte caci sindromul algic extravisceral (cervical, dorzal, lombar sau jeneralizat) reprezintă o manifistarea a osteohondrozei. Pentru tratamentul lui a fost determinat complex de terapie conservator şi intervenţii chirurgicale.

Cu scopul ameliorării rezultatelor tratamentului conservator la 45 bolnavi am administrat preparatele antihomotoxice: preparatele de bază pentru toţi a fost Zeel (fiole) sau Discus compozitum. Conform zonei afectate se mai administra: Gelse-mium-penru zona cervicală; Cimiţifuga-dorzală; Coloţintis-lombară. Preparatele antihomotoxice se injectau profund paravertebral. În pirioada acuta preparatele se întroduceau zilnic, în perioada deminuării durerilor-o dată în două-trei zile. La o cură sa utilizat cîte 10 fiole de fiecare preparat. Încluderea preparatelor antihomo-toxice în complexul de tratament a comtribuit la scurtarea perioadei deminuări sindromului algic, a rîdicat eficitatea reabilitării disfuncţiilor neurologice, vascu-lare, musculare. Sa mărit perioada remisiei.

Conform investigaţiilor ştiinţifice de ultima ora, în special, în domeniul medici-nei manuale sa dovedit caci în 95% sindromului algic extravisceral este cauzat de procese patologice miofasciale, ligamentare, în articulaţiile mărunte a coloanei vertebrale şi în articulaţia sacroiliacă. Numai la 3,5% suferinţi cauza sindromului algic prezintă procesele degenerativ-distrofice în ţăsutul osteocartilajinos a coloa-nei veretbrale-osteohondroza. Reişind din aceasta, noi am schimbat metoda de tratament a sindromului algic excluzînd procedeele metodei tradiţionale.

La 28 pacienţi cu manifistări tipice a sindromului algic extravisceral s-a utilizat:

  1. preparatele antihomotoxice;
  2. terapie manuală;
  3. "Detensor-mat".

I. Preparate antihomotoxice. La toţi bolnavi am folosit două preparate de bază:Zeel(fiole) sau Discus com-pozitum + Neuro-Rem-injec.. Conform zonei afectate se adăuga: cervicala - Gelse- Mium(Ferrum-H, Spascuprel, Spigelon-la necesitate); dorzală - Cimitifuga sau China; lombară - Colatintis. În cazurile jeneralizate am folosit două preparate de bază + Colatintis. La necesitate - Cimiţifuga. Preparatele s-au injectat cu o singură Siringă, paraveretebral profund, o dată în 3 zile. Pentru o cură a fost suficient cîte 5 fiole de fiecare preparat.
II. Procedeele manuale: 3-5 procedee, o dată în 3 zile s-au aplicat procedeele necesare pentru zona afectată.
"Detensor"-mat- sistemă chinematică care permite distracţia coloanei veretbrale sub influenţa greutăţii corpului. Zilnic pacientul primea 1-2 şedinţe. Durata unei şedinţe 45min.. La o cură 10-20 şedinţe.

Utilizarea preparatelor antihomotoxice în complex cu terapia manuală şi "Detensor"-mat ne-a permis s-o obţinem rezultate bune la 23 suferinţi, satisfăcă-toare-4. La 6 pacienţi cu diagnosticul de hernie de disc lombar, comfirmat prin examen MRN cu recomendări de intervenţie chirurjicală, după o cură de tratament o fost operat numai un bolnav.

Rezultatele obţinute, în opinea noastră. În mare masură să lamuresc prin spori-rea eficacităţii preparatelor antihomotoxice aplicate în invoeli mai favorabile a microcirculaţiei şi metabolismului tisular.

Last Updated on Wednesday, 31 October 2012 16:41