Врачи нашей клиники являются обладателями множества различных дипломов и сертификатов, подтверждающих их высокий уровень, как специалистов, на молдавском и международных рынках.

Brevet 257

Metoda de tratament al deformaţiei de valgus a porţiunii proximale a femurului. MD 257 din 25.08.10.Invenţia se referă la medicină, în special la traumatologie şi ortopedie şi poate fi aplicată pentru tratamentul deformaţiei de valgus a porţiunii proximale a femurului la copii. Esenţa invenţiei constă în aceia că se efectuează în perioada preoperatorie examenul roentgenologic pentru stabilirea unghiului dintre colul femural şi diafiza lui, apoi se stabileşte unghiul necesar pentru înlăturarea deformaţiei. Se efectuiază o incizie a pielii de 2 – 3 cm pe partea laterală a coapsei, se îndepărtează muşchii până la os, în regiunea intertrohanderică se înlătură periostul şi cu ajutorul osteotomului se efectuiază osteotomia cineiformă transversală a 2/3 din diametrul osului femural cu baza îndreptată spre partea laterală a osului femural, după care se efectuează manipulaţii de formare a unghiului necesar dintre colul femural şi diafiza lui până la înlăturarea deformaţiei. În defectul osteotomic se introduce un auto sau alotransplantant osos pregătit. Osul se fixează din partea laterală cu ajutorul unei plăci îndoite sub unghiul format şi se fixează cu ajutorul unor şuruburi de colul femural şi de diafiza lui, apoi plaga se suturează pe straturi.
Brevet 77

Dispozitiv pentru tratament deformărilor scoliotice ale coloanei vertebrale la copii. MD 77 30.09.09.Invenţia se referă la tehnica medicală, în special la utilajul medical utilizat în traumatologie şi ortopedie pentru tratamentul deformării scoliotice a coloanei vertebrale.
Esenţa invenţiei constă în aceea că dispozitivul pentru tratamentul deformării scoliotice a coloanei vertebrale include două tije de ghidare paralele, pe care sunt montate elemente de fixare a vertebrelor şi elemente de strângere a tijelor. Fiecare element de strângere a tijelor include un bulon de strângere cu capetele filetate, porţiunea de mijloc a căruia este executată de formă hexagonală, la un capăt este executat filet de stânga, iar la capătul opus filet de dreapta, fixând tijele prin intermediul unor noduri de îmbinare. Fiecare element de fixare a vertebrei constă dintr-un şurub cu cap de formă cilindrică, din partea laterală a căruia este executată o decupare arcuită pentru fixarea de tijă, capul şurubului este executat cu o porţiune de capăt cu filet având un diametru mai mic, în care este executat un şliţ, şurubul este dotat, de asemenea, cu un cuzinet cilindric, în care sunt executate două decupări arcuite pe marginea lui inferioară sub un unghi de 45o faţă de axa lui şi cu o piuliţă la porţiunea de capăt a capului şurubului pentru strângerea cuzinetului, totodată elementele de fixare a vertebrelor sunt executate cu posibilitatea glisării pe tije.
Brevet 66

Metodă de tratament a proceselor displazice a regiunii lombosacrale la copii. MD 66 31.08.09.Invenţia se referă la medicină, în special la ortopedie şi vertebrologie şi poate fi utilizată pentru tratamentul proceselor displazice ale regiunilor lombare şi sacrale ale coloanei vertebrale la copii.
Esenţa invenţiei constă în aceea că se administrează intramuscular în regiunile paravertebrale Traumel S, câte 2,2 ml în fiecare zi, Zeel P, câte 2,2 ml peste o zi şi Discus Compositum, câte 2,2 ml peste o zi, de asemenea se efectuează distracţia coloanei vertebrale şi terapia manuală în fiecare zi. Distracţia se efectuează în poziţie culcată pe spate a pacientului pe un detensor dotat cu nervuri transversale orientate în partea superioară spre partea cefalică, iar în partea inferioară spre partea caudală, timp de 45 min, de două ori pe zi. Terapia manuală constă din două etape, la prima etapă se efectuează mişcări pentru relaxarea muşchilor şi a tendoanelor regiunii lombosacrale în direcţia zonelor cu dereglări funcţionale, în timpul inspiraţiei, iar la a doua etapă – mişcări de mobilizare a coloanei vertebrale, care se efectuează timp de 45 min. Seria de tratament constituie 10 zile.
Brevet 7

Dispozitiv pentru corecţia deformărilor scoliotice ale coloanei vertebrale. MD 7 din 31. 03. 09Invenţia se referă la utilajul medical, în special la un dispozitiv ortopedic utilizat pentru corecţia deformaţiilor scoliotice ale coloanei vertebrale. Esenţa invenţiei constă în aceea că dispozitivul conţine un bulon pentru extensie cu capetele filetate, porţiunea de mijloc este executată de formă hexagonală, la un capăt este executat filet de stânga, iar la capătul opus filet de dreapta, pe capetele filetate este înşurubată câte o piuliţă, de care este fixat rigid câte un cârlig. Bulonul pentru extensie poate fi executat cu diametrul de 4…8 mm.
Brevet 3697

Metodă de tratament a displaziilor discurilor intervertebrale prin acces posterior transpedicular. MD 3697 din 30.09.08.Invenţia se referă la medicină, în special la neurochirurgie, vertebrologie, traumatologie şi ortopedie şi poate fi aplicată pentru tratamentul pacienţilor cu displazii ale discurilor intervertebrale.
Esenţa invenţiei constă în aceea că se efectuează examenul radiologic pentru stabilirea unghiului dintre axul longitudinal al vertebrei şi axul longitudinal al pediculului vertebral, apoi se efectuează intervenţia chirurgicală în poziţia pacientului pe abdomen cu o rotire de 20…30o în decubit dorsal pe partea opusă şi în regiunea paravertebrală se efectuează o incizie transversală pentru accesul la un singur disc intervertebral sau o incizie în formă de semicerc pentru accesul la mai multe discuri. Se efectuează o incizie a fasciei muşchilor superficiali ai spatelui, se deplasează în părţi muşchii superficiali şi profunzi ai spatelui fără incizia lor şi se determină localizarea pediculului corespunzător al vertebrei, acesta se mobilizează şi, în funcţie de unghiul stabilit, prin el se introduce în discul intervertebral un şurub, diametrul căruia este egal cu diametrul unui implant pregătit anterior. Şurubul se introduce de-a lungul axului longitudinal al pediculului sub un unghi de 5…20o faţă de axul longitudinal al vertebrei şi îndreptat cu vârful în sus sub un unghi de 10o faţă de axul longitudinal al pediculului, apoi se efectuează un examen radiologic de control intraoperator pentru stabilirea direcţiei şurubului, după care şurubul se înlătură, iar în canalul format se introduce implantul. Apoi plaga se suturează pe straturi. Implantul poate fi din material osos, titan sau din ceramică.
Brevet 3698

Metoda de tratament a displaziilor discurilor intervertebrale la copii. MD 3698 din30.09.08.Invenţia se referă la medicină, în special la neurochirurgie, vertebrologie, traumatologie şi ortopedie şi poate fi utilizată pentru tratamentul displaziilor discurilor intervertebrale la copii. Esenţa invenţiei constă în aceea că se efectuează intervenţia chirurgicală în poziţia pacientului pe abdomen cu o rotire de 20…30 în decubit dorsal pe partea opusă, apoi în regiunea paravertebrală se efectuează o incizie transversală.
Se efectuează incizia fasciei muşchilor superficiali ai spatelui, se deplasează în părţi muşchii superficiali şi profunzi ai spatelui, fără incizia lor şi se determină localizarea discului afectat, apoi, după mobilizarea lui din ambele părţi de la ligamente, se introduce prin discul afectat în partea lui posterioară în plan transversal un dispozitiv din titan, care este format două plăci unite între ele în formă de T, placa de o lungime mai mare are grosimea de 4…6 mm, capătul liber al ei având o margine tăietoare.
La capetele celeilalte plăci este executată câte o gaură străpunsă. După introducerea dispozitivului, capătul liber al plăcii cu lungimea mai mare se taie la nivelul corpului vertebrei, iar cu ajutorul găurilor străpunse ale plăcii menţionate dispozitivul se fixează cu şuruburi de corpurile vertebrelor. Apoi plaga se suturează pe straturi.